Instal·lar entorn gràfic Gnome en un Ubuntu Server 10.04 LTS

Les versions d’Ubuntu Server que hi ha publicades no disposen d’entorn gràfic. Molts de vosaltres segurament esteu acostumats a treballar amb entorns gràfics que us permeten instal•lar aplicacions, canviar la configuració, descarregar continguts, etc…. d’una forma més fàcil.

Els entorns gràfics sempre són programes amb més possibles “bugs” de seguretat que poden fer perillar la seguretat del nostre sistema d’una forma més fàcil. Per exemple, les noves versions de Windows 2008 Core ja no incorporen sistema gràfic per poder garantir un nivell més elevat de seguretat.

Tot i així, el principal perill dels sistemes informàtics d’avui en dia són els propis usuaris que ha vegades amb les seves accions posen de perill la integritat o seguretat dels sistemes.

Si necessiteu de disposar d’entorn gràfic Gnome en el vostre sistema Ubuntu Server 10.04 LTS només caldrà que instal•leu els següents paquets des de la consola de sistema :

sudo apt-get install xorg gnome-core language-pack-es language-pack-es-base language-pack-gnome-es language-pack-gnome-es-base language-selector language-support-es gksu gnome-system-tools gnome-nettool

Es important que abans d’acceptar la instal•lació dels paquets reviseu si hi ha algun conflicte o bé us actualitzarà algun paquet que pugi posar en perill les aplicacions ja instal•lades.

Si voleu, desprès d’instal•lar l’entorn gràfic podeu instal•lar el paquet XRDP que convertirà el vostre equip en un servidor de connexions remotes (RDP) :

sudo apt-get install xrdp