Eliminar entrades del menú contextual del Windows 7

Moltes vegades el nostre Windows 7 té alguns “lapsus” alhora de desinstal·lar els programes i deixa fragments per dins del nostre sistema. Un exemple típic es desinstal·lar un programa i quedar-se opcions del menú contextual que ja no existeixen dins del nostre sistema.

Taller Informatic - Annubis.net - Menu Contextual

Si volem eliminar aquestes entrades del nostre sistema tindrem que eliminar algunes claus del nostre registre de Windows.

Aquest tipus d’operació es una mica delicada i pot posar en perill la estabilitat del nostre sistema. Es aconsellable abans que tot fer una copia de seguretat de les opcions que volem esborrar.

El primer que farem es executar l’aplicació regedit del nostre sistema. Fes clic en el boto de INICI de Windows i  dins de la opció Buscar programas y archivos escriu la comanda regedit

Windows 7 - Obrir l'editor del registre

En la finestra del registre del Windows has d’obrir l’arbre per poder localitzar la carpeta ContextMenuHandlers (HKEY_CLASSES_ROOT\*\shellex\ContextMenuHandlers), dins d’aquesta clau hi tens les opcions del teu menú contextual.

Taller Informatic - Annubis - Clau del Registre

Només serà necessari fer clic amb el boto dret damunt de la clau que volem eliminar i escollir la opció ELIMINAR

Aquesta mateixa clau la tens també dins de HKEY_CLASSES_ROOT\Directory\shellex\ContextMenuHandlers del teu registre. També has de buscar-la i eliminar-la

Amb aquestes dues petites modificacions ja podràs tenir el teu menú contextual sense les opcions que han quedat “penjades” en el nostre sistema.

 

Com a consell es interessant abans de ELIMINAR les claus del registre fer-ne una copia amb la opció EXPORTAR que teniu dins del registre.