Obrir el port TCP/IP 3389 del vostre router de Telefònica

En un post anterior us he explicat com podeu activar la opció d’escriptori remot del vostre Windows 7. Si voleu poder-vos connectar des de Internet cap el vostre ordinador personal tindreu que obrir el port 3389 del vostre router.

La teoria d’obrir un port en el router es la mateixa independentment del  model que tingueu. Us aconsello llegir-vos el manual del vostre model per poder localitzar les opcions que necessiteu per obrir els ports.

En l’exemple d’aquest post farem servir un Zyxel P-660-HW-D1 dels més habitual amb Telefònica o la avui coneguda Movistar.

Inicialment necessitem dues dades per poder configurar el router : la IP del nostre equip i la porta d’enllaç (IP del router). Per saber aquestes dades  podem fer clic en el boto d’INICI del vostre Windows 7 i escriure la següent comanda  cmd per obrir la consola de sistema :

Taller Informatic d'Annubis - Obrir terminal cmd

S’obrirà una finestra de sistema i tindrem que escriure IPCONFIG i localitzar la configuració de la nostra targeta de xarxa (Conexión de Area Local), concretament tindrem que localitzar la Dirección IPv4 i la Puerta de enlace predeterminada.

Taller Informatic d'Annubis, configuració IPCONFIG

En el nostre exemple la Dirección IPv4 és la 192.168.1.3 i la Puerta de enlace predeterminada és 192.168.1.1.

El següent que hem de fer es entrar a la configuració del vostre router. Hem d’anar en el boto d’INICI i escriure http://192.168.1.1 per poder accedir a la configuració del router. També poder obrir el vostre navegador i escriure la mateix adreça.

A continuació us demanarà el usuari i contrasenya del router, per defecte el model Zyxel  té el usuari és 1234 i la contrasenya 1234.

Dins de la configuració del router heu d’escollir la opció NAT del Advanced Setup, i desprès seleccionar la opció SUA Only i fer clic a Edit Details

Us apareixerà una taula on podeu obrir els ports que voleu. Tindrem que definir en el Start Port No. el valor 3389, en el End Port No. el valor 3389 i finalment en el IP Address la 192.168.1.3.

El 3389 és el port que volem obrir, i la 192.168.1.3 és la IP del ordinador que volem accedir. Desprès d’omplir aquestes dades només caldrà fer clic en el boto de SAVE.

Ara ja podreu accedir des de Internet de forma remota cap el vostre equip. Només us caldrà saber quina IP té el vostre router a Internet, això ho podeu fer accedint a l’adreça http://www.cualesmiip.com on us dirà quina IP té el vostre router.

Us deixo un video tutorial d’una part de les explicacions abans citades :
[youtube http://www.youtube.com/watch?v=Iv0HiIZvsFs&w=420&h=315]