Actualitzar la vostra tablet ARNOVA 9 g2 a la ICS 4.0 (Ice Cream Sandwich)

Fa uns quants dies que tinc un tableta ARNOVA 9 g2 que ja porta incorporada de fabrica la versió ICS 4.0. La meva sorpresa ha estat que porta una versió d’Android molt maquetada per el fabricant del producte, es a dir, no hi ha el Google Play entre altres aplicacions.

taller informatic - Annubis.net - Josep Tomas - Arnova 9 g2 - Tableta

Aquestes tauletes porten una AppLib que seria l’equivalent del Google Play però amb moltes mancances en quan a programes, per exemple, no pots instal·lar l’aplicació original de Twitter o de Linkedin entre altres perquè no estant dins del catàleg d’aplicacions.

He buscat per Google la opció de poder disposar del Google Play i sembla que sense actualitzar firmware es una mica impossible.

Una de les pàgines on es pot trobar més informació sobre dispositius de la marca Arnova és l’adreça http://www.arctablet.com . Dins d’aquesta pàgina he pogut trobar la opció d’actualització la tableta amb un firmware que ja incorpora els Google Play i també d’altres com correu gmail, noticies, etc….

taller informatic - Annubis.net - Josep Tomas - Arnova 9 g2 - Arctable pagina

També hi ha les instruccions per fer-ne l’actualització de la tableta, però el gran inconvenient es que les indicacions a seguir són una mica complicades i “perilloses” per la tableta sobre tot per usuaris una mica inexperts.

Es important tenir en compte que aquests processos d’actualització no són oficials del fabricant, i aquest no es responsabilitzarà de l’actualització, al igual que jo tampoc puc responsabilitzar-me del bon resultat de l’actualització de la vostra tableta.

Jo he fet l’actualització  intentant de no complicar-me tant la vida i els resultats han estat satisfactoris, es a dir, he actualitzat la tableta d’una forma molt fàcil i sense tenir que ser un expert informàtic,  ni instal·lar programes per fer l’actualització.

El primer que he fet es descarregar l’arxiu d’imatge de firmware en el vostre PC, en aquest cas poder fer clic aquí per baixar-vos l’arxiu del firmware. Desprès de descarregar l’arxiu heu de descomprimir-lo,  i trobareu l’arxiu de firmware anomenat update.img

El següent pas a seguir es connectar la vostra tableta en el PC utilitzant el cable USB que ja porta els dispositiu, es important tenir també connectada la tableta a la corrent. El vostre equip reconeixerà la tableta com un dispositiu USB d’emmagatzematge.

taller informatic - Annubis.net - Josep Tomas - Arnova 9 g2 - Connectar USB

Podreu accedir a les dades de la tableta des de el Mi PC o Equipo.

taller informatic - Annubis.net - Josep Tomas - Arnova 9 g2 - Equipo

Ara només caldrà copiar l’arxiu update.img a l’arrel de la unitat d’emmagatzematge de la tableta. Es molt important copiar només l’arxiu a la carpeta arrel.

taller informatic - Annubis.net - Josep Tomas - Arnova 9 g2 - root folder

Desprès de copia l’arxiu només caldrà para la tableta, fer un “apagar” i tornar-la iniciar. De forma automàtica detectarà la actualització i us demanarà si voleu fer-ne l’actualització. Tingueu paciència perquè el procés pot durar tranquil·lament 30 minuts o més.

Al finalitzar el procés ja tindreu la versió de firmware actualitzada i ja podreu gaudir de totes les aplicacions del Google Play i també les que teniu en el AppLib.

Important : durant el procés d’actualització heu de tenir la tableta connectada a la corrent.