No recordo la contrasenya del Windows 7, i no puc iniciar sessió. Com solucionar-ho des de Ubuntu?

Si mai teniu un lapsus de memòria, i teniu la mala sort que no recordeu la vostra contrasenya del Windows 7, podeu seguir les següent indicacions per poder canviar la contrasenya o bé activar el usuari administrador per accedir en el vostre equip.

El primer que necessitem es tenir o obtenir un Live-CD d’una versió una mica actual de Ubuntu Desktop. Podeu obtenir una imatge ISO des de la següent adreça http://www.ubuntu.com, i només caldrà cremar un CD o DVD.

El següent pas a seguir es iniciar el nostre equip que té el Windows 7 utilitzant el Live-CD del Ubuntu. Una vegada iniciada la sessió en el sistema Ubuntu caldrà accedir a la partició (disc) de Windows 7 des de l’explorador d’arxius del propi sistema Ubuntu.

cap1

 

Dins de la partició tindrem que localitzar la carpeta System32 que està dins de la carpeta Windows del nostre disc. Dins d’aquesta carpeta el primer que tindrem que fer serà localitzar l’arxiu sethc.exe i re nombrar-lo amb el nom de sethc.exe.SAFE

cap2

A continuació, dins de la mateixa carpeta, hem de localitzar l’arxiu cmd.exe i fer-ne un copiar i enganxar. La còpia que ens haurà creat del cmd.exe la tindrem que re nombrar amb el nom de sethc.exe

 

Ara ja podem iniciar el nostre ordinador amb normalitat, es a dir, amb Windows 7 per poder acabar de realitzar els darreres accions.

Una vegada tenim iniciat el nostre equip amb Windows 7, i en la pantalla d’inici de sessió, hem de prémer 5 vegades la tecla SHIFT, i tindrem la sorpresa que s’obrirà la finestra del CMD (consola) del nostre Windows 7 amb drets d’administrador.

Ara només caldrà executar les ordres per poder restablir la contrasenya del nostre usuari. La sentencia serà :

net user nom_usuari nova_contrasenya

cap4

Si el que volem es activar el usuari administrador, tindrem que executar la sentencia :

net user administrador /active:yes

cap5

Recorda que caldrà definir una contrasenya per l’administrador :

net user administrador admin12345

Ja per finalitzar, només caldrà que torneu a iniciar amb el LIVE-CD per deixar l’arxiu sethc.exe amb la còpia original (sethc.exe.SAFE)