Com instal•lar XAMPP per crear el teu servidor web d’aplicacions sobre Windows 7 o 8.1?

Si voleu disposar d’un servidor Web i de Base de Dades dins de la vostra xarxa d’un forma fàcil i pràctica, podeu utilitzar el projecte XAMPP que es una distribució d’Apache i MySQL.

xampp-logo

La instal·lació, configuració i administració del XAMPP es molt fàcil i no es necessari tenir uns coneixements molt avançats per poder-ho fer.

El primer que us caldrà fer es descarregar el paquet de XAMPP per Windows. Sempre heu d’escollir la darrera versió estable per poder garantir un millor funcionament i rendiment.

El paquet el podeu descarregar des de l’adreça del projecte https://www.apachefriends.org/es/download.html

Una vegada heu descarregat el paquet només caldrà que feu la instal·lació del paquet, es a dir, executar l’arxiu que us heu descarregat.

En el procés de instal·lació us sortiran algunes pantalles d’opcions, una de les primeres ens permet escollir que volem instal·lar.

setup-xampp-seleccio

Si només volem un servidor Web i Base de dades poden seleccionar només els elements bàsics : Apache, Mysql, Php, Perl i phpMyAdmin

A continuació us demanarà on voleu instal·lar l’aplicació, per defecte deixarem el directori de C:\xampp

El procés d’instal·lació pot tardar uns minuts, al finalitzar us haurà instal·lat el paquet juntament amb el Panell de Control de l’aplicació.

xampp-panell-de-control

Per iniciar el servidor web i la base de dades heu de fer clic en el boto de START. Desprès de iniciar els servies podeu entrar en el vostre navegador i accedir a l’adreça http://localhost per poder verificar els correcte funcionament.

Per gestionar la base de dades, podeu utilitzar l’aplicació phpMyAdmin que podeu accedir-hi des de la URL http://localhost/phpMyAdmin