Com protegir el Outlook d’arxius perillosos?

Un dels punts delicats dels sistemes informàtics es protegir la possible descarrega d’arxius amb programari maliciós des de el programa Outlook.

Outlook_2010

Molts proveïdors de correu, ja controlen que no es pugi adjuntar certs tipus d’arxius en un correu electrònic, però els “ciberdelinqüents” van sempre un pas per davant alhora de buscar sistemes per saltar-se aquestes proteccions.

Per garantir una millor seguretat en els nostres sistemes informàtics, podem bloquejar en el Outlook que certs tipus d’adjunció no estiguin autoritzats. Per exemple, no permetre extensions .zip, .rar, .js, ……..

Podem modificar el registre de Windows perquè quedin bloquejats aquest tipus d’extensió.

El primer que tindrem que fer, serà executar el programa de regedit en el nostre equip per poder accedir en el registre de Windows. Per poder realitzar, serà necessari tenir permisos d’administrador

outlook-1

Desprès caldrà buscar la clau de registre Security del Outlook que està en la següent ruta :

HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Office\14.0\Outlook\Security

Segons la versió que tingueu d’Oulook pot variar una part d’aquesta clau, per exemple si teniu la versió 2010 serà \14.0\ , però si teniu un Outlook 2007 serà \12.0\

outlook-2

Dins d’aquesta carpeta del registre caldrà crear una nova clau de tipus cadena anomenada Level1Add

Outlook-3

Una vegada tingueu creada la clau, podreu editar-la per fer una llistat de les extensions que voleu bloquejar, separades per punt i coma (;)

outlook-4